تبلیغات
باران قاصدک - طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)
باران قاصدک
آشپزخونه شمالی
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


بسم الله الرّحمن الرّحیم
وَإِن یَكَادُ الَّذِینَ كَفَرُوا لَیُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَیَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ
سلام به وبلاگ من و دخترام خوش اومدید
ما از شمال کشور یعنی رامسر در خدمتتون هستیم
در این جا قصد داریم آموزش های آشپزی و یه جاهای هم از آداب و رسوم و جاذبه های گردشگری شمال بگیم امیدواریم که خوشتون بیاد البته دوست داریم که با فرهنگ شهرهای دیگه آشنا بشیم خوشحال میشیم که دوستای دیگه از شهرهای دیگه هستند درباره آداب و رسوم و جاذبه های گردشگری شهر خودشون برامون بگن خیلی خیلی از دوستای گل و نازنین ممنونیم
لطفا نسبت به مطالب آموزشی این وب جانب امانت را رعایت فرمایید این وب در تاریخ 1393-12-18 در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است .

مدیر وبلاگ :مریم آخوندی
طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)

شیرینی کَلِه بیج یا کلوبیج کشتا یکی از شیرینی های قدیمی شمال که مخصوص مراسم روزنشیری (پاتختی) بود و حتماً باید این شیرینی در روزنشیری وجود داشت که حالا یا مادر داماد یا مادر عروس مسئولیت آن را قبول می کرد
اسم شیرینی به خاطر این به کلوبیج کشتا معروف هست که برای پختش از یک ماهی تابه بزرگ مسی استفاده می کردند که ماهی تابه به زبان شمالی کلبیج یا کلوبیج می گفتند و کشتا هم به معنی نان یا شیرینه و آن را روی آتش می پختند و مایه شیرینی را در تابه بزرگ می ریختند و سرش را حلب می گذاشتند و در آن ذغال می ریختند به اصلاح رامسری سَرتَش بُن تَش می کردن یعنی هم روی سرش و هم زیرش آتش درست می کردند تا شیرینی درست شود . کَله بیج به این علت می گفتند جایی که آتش درست می کردند را به آن کَله می گفتند و بیج هم به معنی پختن بود .


مواد لازم کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)  :

روغن جامد :‌150 گرم

روغن مایع : 200 گرم

دوغ محلی :  150 گرم

بیکنگ پودر : 2 تا 3 قاشق غذاخوری

نمک : یک قاشق چایخوری
خامه صبحانه : یک بسته

ماست : 800 گرم

تخم مرغ : 6 عدد

طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)

آرد شیرینی : نیم کیلو

آرد برنج : نیم کیلو


طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)

آب ولرم : یک استکان متوسط

من با این مایه کیک سه تا سینی شیرینی درست کردم

طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (یه شیرینی قدیمی شمالی) :

ابتدا خامه را داخل ظرف می ریزیم و با همزن برقی آن را هم می زنیم  (2 تا 3 دقیقه)


طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)

و بعد دوغ را اضافه می کنیم و با خامه هم می زنیم (1 تا 2 دقیقه) و بعد ماست را اضافه کرده و هم می زنیم


طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی) طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (یه شیرینی قدیمی شمالی) با عکس مرحله به مرحله

و تخم مرغ ها یکی یکی اضافه می کنیم و با همزن هم می زنیم

طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)

و حالا روغن مایع و جامد را اضافه می کنیم و آن را هم می زنیم تا کاملا روغن ها در مواد حل شوند و شکر را هم به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مایه کلبیج کشتا حل شود و یک استکان آب به مایه اضافه می کنیم و بعد وانیل ، بیکینگ پودر و نمک را در آرد برنج و آرد شیرینی ریخته و 2 تا 3 بار الک می کنیم و کم کم آردها (یک پیمانه آرد برنج و یک پیمانه آرد شیرینی ) اضافه می کنیم و کم کم این کار را انجام می دهیم که موادحل شود .


طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)

و این مواد  به این حالت دربیاید (حالت خمیر کیک) امکان دارد مقدار آرد کمتر استفاده کنیم این خمیر را 4 تا 5 ساعت استراحت می دهیم


طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)

مقداری روغن به سینی می زنیم و مایه کلبیج کشتا را داخل آن می ریزیم و با حرارت 180 درجه بالا و پایین توستر بمدت 25 تا 30 دقیقه می گذاریم خودتان دقت کنید شاید زودتر یا دیرتر پخته شود بستگی به حرارت فر دارد . 5 دقیقه آخر فقط حرارت بالا روشن باشد.


طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)

وقتی خنک شد آن را برش می دهیم .


طرز تهیه کلبیج کشتا یا کلوبیج کشتا (شیرینی قدیمی شمالی)

نکته :

1 . طبق دستور پخت قدیمی این شیرینی از جوش شیرین استفاده می شود که من جوش شیرین را حذف کردم و به جای آن مقدار بیکینگ پودر را بیشتر کردم از آنجایی که جوش شیرین برای بدن مضر است من در کیک ها و نان ها از آن استفاده نمی کنم و به جای آن از بیکینگ پودر و یا پودر خمیرمایه استفاده می کنم

2 . یکی دیگر از تغییراتی که در شیرینی دادم این بود که بجای شیرتو از خامه صبحانه با 30 درصد چربی استفاده کردم شیرتو هم پیدا کردن آن سخت است و هم این که بیشتر دستی می باشد و خامه از این نظر بهداشتی تر و سالم تر می باشد . 





نوع مطلب : غذاهای شمالی، کاپ کیک ، مافین ،‌کیک ،‌شیرینی، 
برچسب ها : آموزش آشپزی، شیرینی، کلبیج کشتا، کلوبیج کشتا، شیرینی شمالی، غذای شمالی، کاپ کیک / مافین / کیک / شیرینی،
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 10 اسفند 1393
شنبه 30 مرداد 1395 12:51 ق.ظ
سلام ..خسته نباشید اگه ممکنه طرز تهیه قطاب رو یاد بدید
.ممنون از آموزش های خوبتون
مریم آخوندی سلام فاطمه جان خیلی ممنونم عزیزم آموزش قطاب را اینجا گذاشتم http://baraneghasedak.mihanblog.com/post/168
دوشنبه 18 اسفند 1393 03:51 ب.ظ
چه جالب توش دوغ داره
مریم آخوندی آره عزیزم دوغ محلی که یه چیزی شبیه ماست چکیده شده میمونه و شبیه دوغ های بازاری نیست
جمعه 15 اسفند 1393 07:29 ب.ظ
لطفا آموزش شیرینی سالیان رو هم بزارین.عید که میایم رامسر،معمولا همه درست می کنن.ممنون.
مریم آخوندی سلام فریبا جون
شیرینی سالیان شیرینی سالیان من تا حالا اسمشو رو نشنیدم البته لهجه ها توی شهرها یه خورده فرق می کنه میشه مواد اولیه این شیرینی رو بگید شاید بتونم اسمشو رو حدس بزنم
جمعه 15 اسفند 1393 06:10 ب.ظ
سلام مرسی از اموزش خوبتون بااجازه تون این پستتونو گذاشتم تو سایتم
مریم آخوندی سلام مهتاج جون عزیزم
خوشحالم که خوشتون اومد خیلی ممنونم
جمعه 15 اسفند 1393 02:44 ق.ظ
سلااااااااام مامان مریم دوست خوب من
من همین الان اومدم دیدم عزیزززززمی دستت درد نکنه قربونت حتما خوشمزه است مثل شکلش.
شبیه کیکه من فکر میکردم شبیه نون باشه.
یه سوال عزیزم اگر دسترسی به دوغ محلی نداشتیم چیکار میشه کرد.بازم سپاسگذارم
مریم آخوندی سلام سیمین جون
خیلی ممنونم عزیزم
بجای دوغ نمیشه از چیز دیگه ای استفاده کنی به خاطر این که دوغ باعث میشه شیرینی نرم بشه و خشک نشه و فکر می کنم هر شهری مغازه لبنیاتی داره می تونی از اونجا بخری آخه من خودم رفتم اهواز پیش پسرم اونجا داشت اگه نتونستی تهیه کنی هر وقت اومدی شمال بگیر می تونی دوغ توی فریزر تا 2 ماه هم نگه داری
فکر می کنم منظورت از نون این نوع نون باشه که من آموزششو رو اینجا گذاشتم http://baraneghasedak.ir/post/41 که البته بهش میگن کشتا ، که کشتا در زبان شمالی میشه نون و با کلبیج کشتا فرق می کنه
چهارشنبه 13 اسفند 1393 12:50 ب.ظ
,وای کی میشه من این شیرینی های خوشمزه رو وقت کنم درست کنم.عالیه عزیزم
مریم آخوندی سلام افسانه جون
خیلی خوشحالم که خوشت اومد عزیزم
سه شنبه 12 اسفند 1393 10:23 ق.ظ
واااای مریم جون چقد بنظر خوشششمزه میاد..منم اسمشو خیلی شنیدم اما فک میکردم شبیه نونه!!
حتما درستش میکنم..ممنون بابت اموزش خوبت
مریم آخوندی سلام الهه جون
آره خیلی خوشمزه است خیلی خوشحالم که خوشت اومد گلم امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد و لذت ببرید
دوشنبه 11 اسفند 1393 11:49 ب.ظ
واااااااااااای من می خوام
مریم آخوندی قابل شما رو نداره
دوشنبه 11 اسفند 1393 09:09 ب.ظ
سلام مامان مریم مهربون
چه مطالب قشنگ و خوبی من اینجا دیدم
مخصوصا اون میده بالنگ واسم خیلی جالب بود
مریم آخوندی سلام عزیزم خیلی خیلی ممنونم خوشحالم که خوشتون اومد
دوشنبه 11 اسفند 1393 04:47 ب.ظ
حاصلِ سبزترین باور ِمن

برگ زردیست كه از لای ورق های دلم می ریزد

مانده ام سخت غریب

دیگر از سبزترین حادثه هم می ترسم . . .


مریم آخوندی
دوشنبه 11 اسفند 1393 12:48 ق.ظ
به به.چه خوشمزه به نظر میاد.نوش جونتون.انگاری الانه دلم ازش میخواد
مریم آخوندی سلام عزیزم
خیلی ممنونم شما هم یه بار امتحان کنید عالیه
یکشنبه 10 اسفند 1393 11:05 ب.ظ
به به شرینی!
مرسی که دستور شیرینی خوب و عالی رو گذاشتین
حتما درست می کنم
مریم آخوندی سلام عزیزم
خیلی خوشحالم که خوشت اومد
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.





موضوعات
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت