تبلیغات
باران قاصدک - طرزتهیه شله زرد
باران قاصدک
آشپزخونه شمالی
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


بسم الله الرّحمن الرّحیم
وَإِن یَكَادُ الَّذِینَ كَفَرُوا لَیُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَیَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ
سلام به وبلاگ من و دخترام خوش اومدید
ما از شمال کشور یعنی رامسر در خدمتتون هستیم
در این جا قصد داریم آموزش های آشپزی و یه جاهای هم از آداب و رسوم و جاذبه های گردشگری شمال بگیم امیدواریم که خوشتون بیاد البته دوست داریم که با فرهنگ شهرهای دیگه آشنا بشیم خوشحال میشیم که دوستای دیگه از شهرهای دیگه هستند درباره آداب و رسوم و جاذبه های گردشگری شهر خودشون برامون بگن خیلی خیلی از دوستای گل و نازنین ممنونیم
لطفا نسبت به مطالب آموزشی این وب جانب امانت را رعایت فرمایید این وب در تاریخ 1393-12-18 در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است .

مدیر وبلاگ :مریم آخوندی


سلام خدمت دوستان گلم
آموزش امروز ما ، آموزش شله زرد است . شله‌زرد یک دسر سنتی ایرانی است که در اعیاد و بعضاً عزاداری‌ها طبخ و توزیع می‌شود.شله‌زرد به خاطر وجود زعفران زردرنگ و شیرین است و روی آن را دارچین و خلال بادام و خلال پسته می‌ریزند. شله‌زرد عموماً به یک طریق پخته می‌شود و به‌خصوص از آن در ماه رمضان برای صرف افطار استفاده می‌شود.

مواد لازم برای شله زرد

برنج            یک پیمانه

شکر          2 پیمانه

خلال بادام  یک چهارم پیمانه

دارچین       به میزان لازم

زعفران  دمکرده   4 تا 5 قاشق غذاخوری

آب           13 پیمانه

گلاب        1 پیمانه

 

طرز تهیه شله زرد

برنج را قبل از استفاده کردن پاک کرده و می شوریم و آن را با 2 پیمانه آب به مدت 8 ساعت خیس می کنیم . بعد آب آن را خالی کرده و به همراه 13 لیوان آب درون یک قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت قرار می دهیم

وقتی که جوش آمد حرارت را کم می کنیم و می گذاریم به آرامی بپزد به اندازه یک چهارم قاشق چایخوری پودر هل به برنج اضافه می کنیم تا  شله زرد عطر و طعم خوبی بگیرد برنج آنقدر بپزد که شکل هلیم به خود بگیرد (تقریبا 1 تا 1/5 ساعت)

بعد خلال بادام ها را اضافه کرده و هم می زنیم (نیم ساعت)

و بعد شکر را کم کم به شله زرد اضافه کرده و هم می زنیم تا خوب حل شود (نیم ساعت)

رعفران را کم کم اضافه کرده و هم می زنیم (نیم ساعت)

و 5 آخر هم گلاب را اضافه می کنیم و هم می زنیم دقت کنید وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آن را در ظرف می ریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد

شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفت‌تر خواهد شد. ولی خوب وقتی تمام شد زیاد نباید شل باشد. شله زرد ها را در ظرف کشیده و آن را با دارچین تزیین می کنیم

نکته :

در هنگام پخت شله زرد در ظرف را نمی گذاریم . 

برای دمکردن زعفران : تابه را روی حرارت کم می گذاریم تا مقداری داغ شود و بعد زعفران ها را داخل تابه ریخته و برای 1 تا 2 دقیقه روی حرارت بماندو بعد از روی حرارت بردارید و 1 حبه قند به آن اضافه کنید و آن را داخل هاونی کوچک بسائید و یک استکان کوچک آب جوش اضافه کنید و آن را مخلوط کنید و داخل یک قوری بریزید و روی حرارت غیرمستقیم مثل بخار کتری یا سماور قرار دهید





نوع مطلب : آش ،‌ سوپ ، حلیم ، خوراک ، 
برچسب ها : آموزش آشپزی، آش / سوپ/ حلیم، شله زرد، تزیین،
لینک های مرتبط :
          
پنجشنبه 18 تیر 1394
چهارشنبه 24 تیر 1394 08:21 ب.ظ
سلام مامان مریم خیلی زیبا شده نوش جونتون
مریم آخوندی سلام پریساجون خیلی ممنونم عزیزم
چهارشنبه 24 تیر 1394 12:57 ب.ظ
خیلی خوب و لعاب دار شده
نوش جونتون عزیزم
مریم آخوندی خیلی ممنونم عزیزم
دوشنبه 22 تیر 1394 09:20 ب.ظ
سلام مامان مریم جون
خیلییییییی خوشحال شدم که بهم سر زدین بسیار ممنونم ازتون و سپاسگزارم که لینکم کردین افتخار بزرگی نصیبم شد مرسی واقعا
مریم آخوندی سلام عزیزم
خیلی ممنونم عزیزم من هم خیلی خوشحالم که دوست خوبی مثل شما پیدا کردم
دوشنبه 22 تیر 1394 01:31 ب.ظ
من همیشه برای درست کردن شله زرد از لینک زیر استفاده میکردم
ایندفعه مثل دستور شما هم درست میکنم
فک میکنم مثل همه ی دستورای دیگتون جالب بشه
http://hanichef.blogfa.com/post-117.aspx
مریم آخوندی خیلی ممنونم عزیزم امیدوارم که خوشتون بیاد
یکشنبه 21 تیر 1394 11:19 ق.ظ
به به عجججججججججب شله زردی
روشتون برای دم کردن زعفران جدید و خااااااص بود که باید حتمن یکبار امتحانش کنم. من معمولا زعفران رو اول تو هاون میسابم بعد میریزم تو یه لیوان یا کاسه کوچیک و چند تیکه یخ بهش اضافه میکنم.چنااااااان رنگی پس میده که باور نکردنیه
مریم آخوندی خیلی ممنونم مریم جون
روش شما هم خیلی جالب بود
شنبه 20 تیر 1394 09:10 ب.ظ
سلام گلم خوبی خانم هنرمند عزیزم
مریم آخوندی سلام شایسته جون خیلی ممنونم عزیزم
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.





موضوعات
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت